Kegyeleti Nap- ZOMBOR

A zombori Magyar Polgári Kaszinó az Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából Kegyeleti Napot tartott. A temetőben, a Szent Kereszt templomban tartottak kegyeletadó gyászmisét, majd a koszorúzási ünnepséget az 1848/49-es emlékobeliszknél, majd főhajtás zajlott az első világháborúban elesett katonák sírjainál, azt követően elhelyezték a kegyelet virágait a Temetetlen Halottak Emlékfalánál, a római katolikus, illetve a református egyház lelkészeinek, továbbá a Szent György- lovagrend tagjainak közreműködésével.

aradi-vertanuk-25

aradi-vertanuk-23

aradi-vertanuk-20

aradi-vertanuk-21

aradi-vertanuk-16

Faragó Tivadar fotói

dsc00229

dsc00235-2

dsc00235-2

 

aradi-vertanuk-10

aradi-vertanuk-8

aradi-vertanuk-7A Magyar Polgári Kaszinó nagytermében alkalmi műsor zajlott. Ünnepi beszédet mondott dr. Karcher Erzsébet, elnök, történelmi visszatekintéssel szolgált Pfeiffer Attila történész. Schweidel József aradi vértanú mellszobránál koszorúzási ünnepséget tartottak.

aradi-vertanuk-6

Faragó Tivadar fotói

Az emlékezés virágait valamennyi helyszínen elhelyezték, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, a Magyar Nemzeti Tanács, a vajdasági magyar pártok (VMSZ, VMDK, Magyar Mozgalom), a Szent György Lovagrend, a Kaszinó műemlékvédelmi szakosztálya, a bajai Rákóczi Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség képviselői.

Közreműködött a Kaszinó Dalárdája.

FOTÓK: Faragó Tivadar, Nyugat-Bácska Portál

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery268/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.