10. Hagyományőrző nap- KÚLA

A kalocsai Piros Rózsa tánccsoport csapata főzte a legfinomabb birkapaprikást, amellyel a szombaton megtartott 10. Hagyományőrző napon kiérdemelték a legelőkelőbb, első helyezést Kúlán. Második helyen a horvátországi pélmonostori csapat, a harmadikon pedig a helyi Kis Péter és csapata végzett, és egyben meghívást kaptak a két hét múlva Kalocsán megtartandó Paprikanapokra, hogy ott is bemutassák főzőtudományukat a pirospaprikával készült ételek versenyén. A rendezvény keretében tartott labdarúgó tornán négy csapat mérte össze erejét, Zenta, Topolya, Kalocsa és Kúla amatőr sportolói játszottak. A legjobb helyezést Zenta csapata vívta ki.

kalocsa-kuldottseget-a-kozsegi-elnok-is-fogadta

A jubileumi rendezvényen Valka Károly, Kúla alpolgármestere köszöntötte a vendégeket majd Fremond Árpád a VMSZ köztársasági képviselője szólt az egybegyűltekhez,  de a rendezvény alatt Nagy Imre a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottságának elnöke is rövid értékelőt tartott az Alapítvány sikeréről. Elmondta, hogy Kúlán 56 gazdaság nyert támogatást 41 millió dinár értékben a Prosperitati Alapítvány mezőgazdasági jellegű pályázatain, szólt  a további tervekről, majd a termelőkkel együtt megtekintette a gépkiállítást is.

2017-09-02-x-hagyomanxorzo-nap-086

Fotók: Kozma LíviaA művelődési műsorban a Népkör MMK szakcsoportjai, a helyi Durmitor Művelődési Egyesület táncosai és a kalocsai Piros Rózsa néptánccsoport lépett színpadra. A rendezvényen jelen volt több magasrangú tisztésgviselő, 50 csapat főzött birkapaprikást, számtalan kézműves és kézimunka kiállító standot tekinthettek meg a látogatók és kóstolhattak magyaros étkeket, mint a lángos és a  kürtöskalács, de volt kötélhúzási verseny is. A hagyományhoz híven az ünnepség részeként köszöntötték a magyar osztályba induló elsősöket, idén tizenhárman kezdték a tanévet Kúlán A jubileumi rendezvénynek közel ezer látogatója volt.

2017-09-02-x-hagyomanxorzo-nap-103

2017-09-02-x-hagyomanxorzo-nap-036

Szöveg, képek: Kozma Lívia

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery248/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.