MAdT – a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tizedik Tábora

Madt_plakat_2017_fejlec-2

Színjátszást, mozgásművészetet, muzsikálást kedvelő, közös alkotásra és kísérletezésre nyitott fiatalokat várunk idén nyáron is Zentára, a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tizedik Táborába, a MAdT-ba, amely 2017. július 9–16-ig tart.

Ez a tábor elsősorban azoknak a fiataloknak szól (15–32 éves korig), akik a Vajdaság különböző pontjain működő színjátszó társulatoknak már tagjai, vagy – ha még nem azok – szívesen kapcsolódnának be egy-egy csoport munkájába.

Képzettség, előtudás nem szükséges, csak jókedv, és a szerepbe lépés varázsára való nyitottság. Ha szívesen próbálod ki magad más bőrébe bújva, ha szeretsz játszani, vagy énekelni, vagy zenélni, ha vonz a színpadra lépés lehetősége, itt a helyed! A tábor másodsorban amatőr rendezőknek is szól. Gyakorlottaknak éppúgy, mint kezdőknek – felső korhatár nélkül!

Ez a tábor a színházról szól. A színház a képzelet szárnyalása és az alkotás szabadsága mellett a kitartó munkáról is szól. Táborunkban minimum napi 10 órás foglalkozásokra számíts. Olyan oktatókkal dolgozhatsz, akiktől érdemes színházat tanulni. Egyikük Budapest legnevesebb drámatagozatos gimnáziumának drámatanára • egyikük egy pesti Waldorf-iskola kreatív zene-tanára • egyikük egy menő koreográfus Romániában • hárman közülük az újvidéki Színművészeti Akadémia tanárai • beszédtanárunk a Magyar Televízió bemondóinak és műsorvezetőinek beszédtanára • dramaturgunk egy olyan ígéretes fiatal tehetség, aki alig lépett ki az egyetemről, már Mezei Kinga és Kovács Frigyes dramaturgja volt… Kár lenne kihagyni az alkalmat.

IDÉN 4 SZAKCSOPORTOT HIRDETÜNK:

  1. SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT – a drámai szerepek, a hagyományos színjáték szerelmeseinek. Jelentkezni 15–32 éves korig lehet.
  2. MOZGÁSSZÍNHÁZI CSOPORT – azoknak a fiataloknak, akiket a testtel, mozgással való kifejezésformák érdekelnek inkább. 16 év fölötti fiatalokat várunk.
  3. KREATÍV ZENE CSOPORT – azoknak, akik örömmel énekelnek, zenélnek, csörömpölnek csapatban, és leginkább a zenés színház a szívük csücske. 15 éves kor fölötti fiatalok és felnőttek jelentkezését is várjuk.
  4. RENDEZŐI CSOPORT – azoknak a fiataloknak, középkorúaknak és időseknek, akik rendeztek már amatőr előadást, és úgy érzik, szívesen tanulnának a szakmáról annak érdekében, hogy a legközelebbi előadás készítése során szembejövő akadályokat könnyedebben ugorhassák át; és azoknak, akik még csak kacérkodnak a gondolattal, hogy ezen a területen is kipróbálják magukat. 18–98 éves korig.

4+ A RENDEZŐI CSOPORT SZÍNJÁTSZÓI térítésmentesen vehetnek részt a táborban! Alsó korhatár: 18 év. Gyakorlott játszókat várunk, akik szívesen állnak a rendezők rendelkezésére.

OKTATÓINK 2017-BEN

Színjátszó csoportok:

PERÉNYI BALÁZS drámapedagógus, kritikus, szakíró (HU) – legfiatalabbak: 15–16 évesek

LÁSZLÓ SÁNDOR színművész, az újvidéki Művészeti Akadémia osztályvezető tanára – középső korosztály: 17–18 évesek

TÁBOROSI MARGARÉTA színművész, rendező-koreográfus, az újvidéki Művészeti Akadémia tanára – 18 fölöttiek

Mozgásszínházi csoport:

BORDÁS ATTILA táncművész, koreográfus, rendező (RO)

Kreatív zene csoport:

KOVÁCS ÁRON ÁDÁM zene- és drámatanár, zeneszerző (HU)

Rendezői csoport:

HERNYÁK GYÖRGY Jászai Mari-díjas rendező, az újvidéki Művészeti Akadémia osztályvezető tanára

Beszédtanár:

HERNÁDI KRISZTA logopédus, beszédtanár (HU)

Dramaturg:

OLÁH TAMÁS teatrológus

A tábor ideje alatt a résztvevők a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban teljes ellátást (napi három étkezést és szállást) kapnak.

A tábor költségeihez való hozzájárulás díja 6000 dinár, melyet előre szükséges befizetni – s amely három részletben is teljesíthető (a befizetőlap mintáit lásd alább).

Az első részlet befizetési határideje június 16., a másodiké július 2., a harmadiké július 7., vagy a tábor helyszínén készpénzben is befizethetitek.

A rendezői csoport színjátszói számára ingyenes a részvétel!

Bővebb információért Sutus Áront kereshetitek a +381/69/551-82-22-es mobilszámon vagy az office@vmmsz.org villámpostacímen!

A tábor a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye.

Partnereink a tehetséggondozásban: Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium; Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ (Zenta).

Támogatók:

Bethlen Gábor Alap, Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Nemzeti Tanács, Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, Szabadka Város Önkormányzata, Szerb Köztársaság Művelődési és Tájékoztatási Minisztériuma.

Szervezők: a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.