Hiteles, életszerű közösségi politika-A VMSZ lakossági fóruma Zomborban-Magyar Szó

Az április másodikán tartandó államfőválasztás témakörével foglalkozott a Vajdasági Magyar Szövetség zombori lakossági fóruma, melyet a Megyeházában tartottak meg.

A lakossági fórumon megjelentek a VMSZ köztársasági, tartományi és helyi önkormányzati tisztségviselői, képviselői. Ott volt többek között Kovács Elvira, Fremond Árpád, Pék Zoltán köztársasági képviselők, Kern Imre, az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium államtitkára, dr. Bagi Boján tartományi parlamenti képviselő, Nyilas Mihály tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti közösségi – nemzeti kisebbségi titkár, Dudás Károly, a párt tanácselnöke, Bús Ottó, az intézőbizottság elnöke, Bunford Tivadar, a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai városi szervezetének elnöke, Jankovich Szilárd, a zombori önkormányzat tanácstagja, Péter István, az apatini polgármester tanácsosa.
Felszólalásában Bunford elmondta, hogy a vajdasági magyar közösség Trianon óta most van a legjobb helyzetben – nem ideális a helyzet, de nagy az előrelépés. Ehhez nagyban hozzájárult a párt és Pásztor István elnök hiteles, életszerű, közösségorientált politikája is – tette hozzá. A jelenlegi kormánypárttal, a Szerb Haladó Párttal megvalósított kapcsolatok hasznára mutatott rá, s a koalíciós elnökjelöltnek, Aleksandar Vučićnak a támogatására szólította fel a közönséget. Jankovich az SZHP és a VMSZ között a zombori önkormányzatban kialakított koalíció tapasztalatairól beszélt, beszámolt a megvalósuló projektumokról, beruházásokról, az IPA-pályázatokról. Péter István elmondta, hogy a korábbi demokrata párti vezetőség a negyedét sem teljesítette annak, amit sikerült a haladókkal alkotott koalíciónak megvalósítania. Arról szólt, hogy amikor gondok merültek fel helyi szinten, a haladó párt központi szervei azonnal a gondok rendezése mellett szálltak síkra.
Bagi Boján a tartományi szinten megvalósult együttműködést részletezte. Kiemelte a tartományi költségvetés növekedésének és az egészségügyi ellátás fejlődésének a jelentőségét.
A vajdasági magyar közösség érdeke az, hogy a hatalmi koalíció jelöltjét támogassa – fogalmazott Kern Imre. Mint mondta, jól működő koalíciós szerződés létezik a két párt között. A szerb gazdasági helyzet javul, erről több tíz új gyár tanúskodik az országban – mondta. A kormány többi eredményéről is szólt, s közölte, a magyar képviselők és államtitkárok megbecsült, jó megítéléssel rendelkező kádernek számítanak Belgrádban. A jelenlegi kormányfő támogatására kérte az egybegyűlteket.

Cikk forrása: Magyar Szó napilaphttp://www.magyarszo.rs/hu/3326/vajdasag_zombor/162598/Hiteles-%C3%A9letszer%C5%B1-k%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9gi-politika.htm#.WNWCStmw6hw.facebook

img_6049

img_6048

img_6044

img_6042

img_6045

img_6015

img_6041

img_6047

img_6039Jankovich Szilárd

img_6038Péter István

img_6037Dr. Bagi Boján

img_6035Kern Imre

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery168/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.