Megemlékezések-Zombor, Doroszló, Bezdán

Hétvégén három eseménnyel zárult a megemlékezések sorozata, Zomborban, Doroszlón és Bezdánban.

A ZOMBORI Magyar Polgári Kaszinóban az 1848/49-es eseményekre emlékeztek, és fölavatták Schweidel József aradi vértanú honvédtábornoknak, Zombor szülöttének a mellszobrát, a zombori Mrákovits Péter szobrászművész alkotását. Közreműködött a Kaszinó dalárdája és fiataljainak egy csoportja. Fekete J. József akadémikus író ismertette a szoboravatásra megjelent, általa összeállított emlékkiadványt. A rendezvényen részt vett és koszorúzott a Magyar Országgyűlés, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Baja Város, a Pécsi Tudományegyetem, a Corvinus Egyetem, Erdőszentgyörgy, a Magyar Nemzeti Tanács, a vajdasági magyar pártok, Zombor Város küldöttsége és a környékbeli művelődési egyesületek delegációja.

Zombor

Zombor

ZomborFaragó Tivadar fotói

DOROSZLÓN a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület színpadán tartottak alkalmi műsort. Fellépett az egyesület irodalmi csoportja és Fúvós Zenekara, a Haverock duó, a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói valamint Tóth Adorján Márton, a Petőfi Program ösztöndíjasa.

Doroszló

Doroszló

Doroszló

Doroszló

Doroszló

Doroszló

Doroszló

Doroszló

Doroszló

Doroszló

Doroszló

Doroszló

Doroszló

DoroszlóA rendezvényen a helyi vezetők mellett jelen volt Nagy Ottó, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatóhelyettese.

BEZDÁNBAN az emléktáblánál tartottak koszorúzási ünnepséget. Ft. Zélity Mihály plébános imádkozott, Neveda Éva és Kapitány Károly mondott köszöntőt valamint szavalatok és énekszámok hangzottak el. Az emlékezés koszorúit elhelyezte a Magyar Nemzeti Tanács, a Helyi Közösség, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége képviselete.

Bezdán

Bezdán

Bezdán

Bezdán

img_5721

 

Bezdán

Bezdán

Bezdán

Bezdán

Bezdán

Bezdán

Bezdán

Bezdán

Bezdán

Bezdán

Bezdán

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery161/

 

 

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.