Márciusi megemlékezések 2017

1848/49 történéseiről a legtöbb nyugat-bácskai településen megemlékeznek. A helyszíneket és az időpontokat az alábbiakban közöljük:

SZILÁGYI

Március 11– Alkalmi műsor a József Attila MME szervezésében. Helyszín: a művelődési egyesület. Kezdési időpont: 19 óra.

KÚLA

Március 12- Megemlékezés a Szent György templomban, majd koszorúzási ünnepség a temetőben. Helyszín: templom, temető. Kezdési időpont: 9 óra 30 perc.

KUPUSZINA

Március 15– Koszorúzási ünnepség a Petőfi- szobornál. Helyszín: a Petőfi Sándor MME előtti tér. Kezdési időpont: 12 óra.

GOMBOS

Március 15– Koszorúzás a temetőben, az Arany János MME szervezésében. Helyszín: a gombosi temető. Kezdési időpont: 16 óra.

ZOMBOR

Március 17– Alkalmi műsor, a Schweidel- szobor avatása a Magyar Polgári Kaszinóban. Helyszín: a Kaszinó színházterme, udvara. Kezdési időpont: 17 óra.

DOROSZLÓ

Március 12– Koszorúzási ünnepség a temetőben. Helyszín: a falu temetője. Kezdési időpont: a szentmise után, 11 óra körül.

Március 18– Alkalmi műsor a Móricz Zsigmond MME szervezésében. Helyszín: a művelődési egyesület. Kezdési időpont: 19 óra.

BEZDÁN

Március 19– Koszorúzási ünnepség.Helyszín: a Művelődési közösség udvara. Kezdési időpont: a szentmise után, 10 óra körül.

kupuszina-marcius

A kupuszinai Petőfi-szobor-archív

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.