Cservenkai íjásznapon jártak a KUPUSZINAIAK

Február 5.-én, vasárnap Cservenkán, a helyi Target íjászklub szervezésében barátságos íjászversenyt tartottak. A megmérettetésre egész Szerbiából érkeztek versenyzők, mint például Újvidékről, Pancsevórol, Becséről, Kishegyesről, Bajsáról, Moravicáról, Temerinből, Horgosról, Zentáról és Kupuszináról. A helyieket Cservenkovics Gábor, Tumbász Leonárd, Dubacz Jenő és edzőjük Bagi Szabolcs képviselte.

CservenkánA megmérettetésen nagy számú íjász vett részt, ennek hála nem volt unalmas a nap. A verseny menete két kőrös volt, 2×12 célra ment a lövés. A felnőttek fejenkét egy vesszővel, a gyerekek pedig három vesszővel lőhettek. A gyerkőcök nem maradtak találat és pontszám nélkül. A szervező kihangsúlyozta, hogy a verseny célja a kedvcsinálás és a népszerűsítés volt a fiatalok körében. A legfiatalabb íjász kisiskolás volt, de a veteránok is képviselték magukat. Ami a célpontokat illeti, szebbnél szebb 3D- apróvad állt modellt az íjászoknak. Volt fészkén ülő kacsa, bagoly, nyest, mosómedve, borz, róka, karcsú nyakú pulyka, kis kos, mini őz, vad malac és macsek. Több íjfajta mérte össze pontosságát. Voltak csigás, olimpiai, vadászreflex és tradícionális íjak.

Cservenkán

Cservenkán

A kupuszinai csapat az év első versenyén nehezen vette az akadályt. A hideg tél rányomta bélyegét az edzési alkalmak lehetőségére. Ez meg is látszott a pontokon. Cservenkovics Gábor 8. helyen végzett, Tumbász Leonárd 20 ponttal csúszott le a harmadik helyről, így 4. helyen végzett. Bagi Szabolcsot tanítványa, Dubacz Jenő 2 ponttal utasította maga mögé és ezzel dobogóra állhatott, fénylő bronz büszke tulajdonosaként.

Cservenkán

CservenkánA versenyt közös falatozás zárta és fényképezkedtek a Bácséres klubtársakkal.
Soraimat ősi csatakiáltással zárom: Huj, huj, hajrá! Az íjásztársaknak ezúton gratulálok a szép eredményhez!

Az edző, BAGI Szabolcs beszámolója

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery67/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.