Útrakelt a régijó Fogat

Doroszló volt a 2017- es, sorrendben 49(!) Négyesfogat rendezvénysorozat első állomása. Telt ház előtt szerepeltek a gombosi, doroszlói, kupuszinai, szilágyi fiatalok és lélekben ifjak.

Komáromi József fotója

Szilágyi fellépők- Komáromi József fotójaAz idei házigazda, a SZILÁGYI József Attila Művelődési Egyesület Búzavirág menyecske- és Borvirág nevű férfikórusát továbbá a színjátszó fiatalokat szerepeltette, szívmelengető és nevettető produkciók által.

Doroszló- Komáromi József fotójaA DOROSZLÓI Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület vidám jelenetek sorozatát mutatta be, a természetes színpadi jelenléttel bíró színjátszócsoportnak köszönhetően.

Gombosi fellépők- Komáromi József fotójaUgyancsak a színjátszás eszközeivel, de népi művek, viseletben történő emlékezetes előadásával teremtettek derűt a GOMBOSI Arany János Magyar Művelődési Egyesület színjátszói.

Kupuszinai fellépők-Komáromi József felvételeA KUPUSZINAI Petőfi Sándor Művelődési Egyesület változatos programot hozott. Volt moderntánc, gyerekek és fiatalok előadásában, énekelt a Bukrok kettős, de ezúttal slágert. A színjátszók saját maguk által írt, a szülőfalu szeretetéről, a honvágy érzéséről szóló karácsonyi jelenettel nyűgözték le a közönséget.

A megszokott közös dal is felcsendült, ezúttal a ,,Minden jó, ha vége jó…!” refrénű sláger.

A fellépőket végig vastapssal ünneplő, jutalmazó nézők soraiban külföldi vendégek is ültek. Budapest környékiekből álló turistacsoport látogatott Doroszlóra és a megtekintendő nevezetességek listájára felkerült a Fogat is náluk. Nem bánták meg, mint mondták, egyedi műsort láttak, amelynek nemcsak a közösségi jellege, hanem a produkciós minősége is példaértékű.

A Négyesfogat következő állomása MA, 7- én a gombosi művelődési egyesület színpadán lesz!

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery145/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.