A VÁLTOZÁSÉRT- a bácsgyulafalvi Jankovich Szilárd, Zombor Város kisebbségi és egyházi tanácsnoka nyilatkozott

,,Egy hely, egy település az ott élő emberek által változik. Bízunk a bácsgyulafalvi polgárok döntésében, abban, hogy vasárnap a fejlődés mellett teszik le voksukat.”

Jankovich Szilárd újonnan megválasztott tanácsnok a Vajdasági Magyar Szövetséget képviseli a zombori városi tanácsban a kisebbségi és egyházi kérdések felelőseként, továbbá ő a bácsgyulafalvi VMSZ Helyi Szervezetének elnöke. Vasárnap tartják Bácsgyulafalván a Helyi Közösségi választásokat, Jankovich Szilárd a BÁCSGYULAFALVA- A VÁLTOZÁSÉRT polgárok csoportjának egyik jelöltje.

jankovich1

– A Helyi Közösségi választások olyan mértékben jelentősek, hogy amennyiben sikeresen szerepelünk június 19- én, kialakulhat egy olyan vertikális összekötöttség, a helyi közösségtől, akár a köztársasági szintig, amelyben mindenki láthat, nem csak fantáziát, hanem egy igen komoly esélyt. Az ilyen vertikális kapcsolatok révén nagyon sok mindent lehet tenni, a falu (köz)életét újraéleszteni, fejleszteni. Sok segítséget tudunk igényelni és kapni majd- mondta el Jankovich Szilárd.

bacsgyulafalva-borito

A minap tartottak megnyitót, ismerkedő előadást a bácsgyulafalvi gyerekeknek, a július elején nyíló fogászati rendelő és a fogápolás témájában. A fejlesztésről a tanácsos a következőket mondta:

A mai modern világban elképzelhetetlen, hogy egy településen nincs alapvető fogápolási intézmény. Nem beszélve arról, hogy kis kortól kell megismertetni, mennyire fontos a fogászati alapellátás egy emberélet során. Az egészséges táplálkozástól kezdve, a fogápoláson keresztül, a felnőttkori betegségekig, amelyek okozója a nemtörődömség, a lehetőség hiánya. Egy fogászati rendelő fölújítása és beindítása nagy lépés, tekintettel arra, hogy Bácsgyulafalván már két évtizede erőteljesen el van hanyagolva ez a probléma (is).

telecka_013-2

jankovich2-2

Arról, hogy milyen további helyi fejlődési lehetőséget látnak, Jankovich Szilárd így nyilatkozott:

– A telecskai polgárok zöme mezőgazdasággal foglalkozik. A Prosperitati Alapítvány pályázataival jelentős esélyt kaptak. Mindenki, aki úgy gondolta, hogy marad és dolgozik, műveli a földet, ezzel újabb lendületet kapott, a helyi mezőgazdaság, kaptak a mezőgazdasági termelők. Nagy lépés számukra, hogy folytatni tudják a munkát, illetve a kezdő termelők részére elérhetővé válik az alaptőke.

bacsgyulafalva8

Lassan, de biztosan fejleszthető a település- megélhetési és közösségi szempontból is. Egy hely, a benne élő emberek által változik. Bízunk a bácsgyulafalvi polgárok döntésében, abban, hogy vasárnap a fejlődés mellett teszik le voksukat.

bacsgyulafalva-szoro

Jankovich Szilárd, a kisebbségi és egyházi kérdések felelőseként betöltött, városi tanácsi pozíciójáról elmondta:

– Az eddigi, képviselőtestületi pozícióhoz (város és falu közötti közvetítő szerep) mérten a jelenlegi lehetőségek kiszélesülnek. A ráhatás, a mindennapi problémák megoldására jelentősebb lesz. Szélesebb körben tudok információkhoz jutni, megoldásokat javasolni és azokat, bizonyos időhatárokon belül meg is valósítani.

zombor-szent-istvan

Minap jártunk a Szent István- templom felújítási munkálatainál. Vladimir Katanić, a városi tanács titkára jelenlétében látogattuk meg a kivitelezőt és az egyházi illetékeseket.

Legaktuálisabb fejlemény a zombori Városi Tanács háza tájáról, hogy napirenden van a bácsgyulafalvi vízhálózat projektdokumentációjának elkészítése- hallottuk Jankovich Szilárdtól.

Kapcsolódó GALÉRIÁNK: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery12/

 

 

 

 

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.