Testvériskolai egyezmény- DOROSZLÓ-ZSIGÁRD

Többéves testvértelepülési kapcsolatban áll a doroszlói Helyi Közösség és a felvidéki Zsigárd település önkormányzata. Évente látogatják egymás ünnepi rendezvényeit. A doroszlóiak csaknem húsz személyes delegációja idén is jelen volt a Zsigárdi Napok nevet viselő nagyszabású rendezvénysorozaton, június11- én és 12- én.

Testvériskolai megállapodást irt alá a doroszlói Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője, Klem Valéria és a zsigárdi Alapiskola igazgatónője, Žiaček Adrianna.

img_5613

img_5607

img_5606

img_5604

A két hasonló közösség oktatási intézményei között megvalósuló együttműködését (programok, barátkozás, fejlesztések, kollektíva szintjén) üdvözölte mindkét falu vezetése, Gellér Magdolna tanácselnök asszony (Doroszló) és Baranyay Alajos polgármester (Zsigárd).

img_5603

img_5623

img_5629

Buják János fotója

A zsigárdi csata (1849. június 13) emlékművénél elhelyezték a kegyelet virágait a helyi (intézmény)vezetők és a doroszlói Helyi Közösség képviselői: Gellér Magdolna és Pelt Ilona.

img_5634

Vendégszeretet dolgában ugyancsak hasonló a két közösség. A zsigárdi családoknál elszállásolt doroszlóiak otthon érezhették magukat. Délután borkóstolóra és a Pósfa Zenekar nyújtotta mulatozásra mentek együtt, a helyi születésű, neves színművészről, Kaszás Attiláról elnevezett tájház udvarába.

img_5586

img_5571

img_5570

img_5589

img_5578

Pelt Ilona fotói

Este a Tankcsapda koncertje vonzotta a tömeget a szabadtéri színpadhoz.

Buják János fotója

Buják János fotói

Buják János fotója

Másnap reggel, vendégek és vendégül látóik szentmisére mentek, majd a hagyományos fogathajtó versenyt tekintették meg. A legközelebbi, doroszlói viszontlátás tervével búcsúzott a delegáció a zsigárdi ,,testvérektől”.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁNK: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery57/

 

 

 

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.