2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve

 

A Magyar Állandó Értekezlet 2015. december 3-i XIV. plenáris ülésének döntése értelmében a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága elindítja a 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve programot. Az elmúlt évek tanulságai is azt mutatják, hogy a gazdaságfejlesztés tud leginkább hozzájárulni a szülőföldön maradáshoz és boldoguláshoz. Idén a külhoni magyar fiatalok kiemelt támogatásával kívánnak hozzájárulni nemzetpolitikai céljaik megvalósításához.

2016-ban segítséget kívánnak nyújtani a külhoni magyar fiatal vállalkozóknak, valamint a külhoni magyar oktatási intézmények fiataljainak vállalkozói készségeik fejlesztésében, vállalkozási ötletük megvalósításában. Terveik szerint a szakmai segítségnyújtás mellett biztosított vissza nem térítendő támogatással olyan vállalkozások fognak születni a Kárpát-medencében, amelyek munkahelyet teremtenek, hozzájárulnak a fiatalok szülőföldön maradásához és boldogulásához, aktivizálásához, a külhoni magyar közösségek gyarapodásához. A program keretében össze kívánják gyűjteni a külhoni magyar fiatal vállalkozókat, segítséget kívánnak nyújtani a vállalkozási ötlettel rendelkező fiataloknak vállalkozásuk elindításához, amelyhez biztosítják a szakmai tanácsadást, képzést, hálózatépítő eseményeket, mentorálást. 2016-ban hangsúlyt fektetnek az agráriumban vállalkozni kívánó külhoni magyar fiatalok támogatására is. Áll az állami szervezet nyilatkozatában.

A program keretéből 525 millió forint a vissza nem térítendő támogatás összege, ebből 3-6 millió forintra pályázhatnak az egyes, 40 év alatti külhoni magyar vállalkozók. Számításai szerint mintegy 120 nyertes pályázó lesz.

A programról folyamatos információkkal szolgál majd honlapunk, illetve olvashatnak róla ezen a linken: A program facebook- oldala

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.