Kúlai aktualitások

Mindennapi hősnőink

Kúlán 2013 októberében alakult meg a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Női Fórum Helyi tagozata, amelynek fő célja a szociálisan hátrányos helyzetű polgártársak megsegítése valamint humán jellegű tevékenységek folytatása.

A megalakulás után aktív munkába kezdett a tagozat vezetősége és tagsága is, amelyet a mai napig szorgalmasan végez.

Legközelebb a helyi magyar közösség számára fontos és kiemelkedő munkát végzett mindennapjaik hősnőit mutatják be a közönségnek, egy beszélgetés keretében. Tanítónők, dalárda tagok, tanárok lesznek az est hősnői, akik a tervezett 60 perces rendezvény keretében mesélnek pályafutásukról, szakmáról, sikerről és minden egyébről, amellyel hozzájárultak a közösségépítéshez. A rendezvényt február 4-én, 19 órakor tartják a Népkör MMK nagytermében. Az estre meghívást kapott a Horváth Noémi a VMSZ Női Fórum elnökasszonya, továbbá a helyi és környező települések magyar közösségeiben tevékenykedő szervezetek, intézmények, egyesületek képviselői. A szervezők minden érdeklődőt hívnak és várnak!

Vendégségben egy világjáró sportoló

A Népkör MMK és Kalocsa város együttműködése kiváló. Számos rendezvényen vettek részt, már a helyi iskolások, táncosok, kis színészek, önkormányzati képviselők és a Népkör MMK vezetősége, amelyeket testvérvárosunk rendezett, de ugyanígy igaz, amikor a Népkör szervezett programot. Február 12-én Kinyóné Lakatos Melinda Kalocsa város alpolgármester asszonya és férje Kinyó Zsolt földrajz, történelem szakos tanár látogat Kúlára. Ott tartózkodásuk alatt az alpolgármester asszony megbeszélést folytat a Népkör vezetőségével a további együttműködésről.

Kinyó Zsolt tanár, egyben a Kósza becenévre hallgató aktív sportoló, természetimádó is. Több mint tíz évvel ezelőtt kapott kedvet a gyalogláshoz, azóta egyre hajmeresztőbb túrákat tervez magának. Végigjárta a spanyol zarándokutat, az El Caminót, megmászta a Kilimandzsárót, 4000 kilométert gyalogolva kisétált Spanyolországba, majd 50 nap alatt bejárta Magyarországot (2622 kilométer), és két erőpróba között íjász Guinness-rekordokat állított föl.

Gyalogtúráinak szépségeiről, nehézségeiről és mindarról, ami erőt adott neki az utak során élménybeszámolót tart FEBRUÁR 12- én 17.30- tól a Népkör MMK nagytermében! A szervezők mindenkit tisztelettel hívnak és várnak!

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.